Er du en af dem, der undrer dig over, hvad psoas er og hvad du vil få ud af at deltage i en workshop, hvor du lærer at afspænde din psoas?

Inde bag dine mavemuskler ligger den store og meget betydningsfulde psoas-muskel, som forbinder din over- og underkrop. Den omtales også som den dybe hoftebøjer, mørbrad eller sjælens muskel.

Psoas er nøglen til en balanceret og velorganiseret krop, og er psoas forstyrret, kan det både medføre fordøjelsesproblemer, vejrtrækningsproblemer, smerter i lænd og bækken og være årsag til menstruationssmerter.

Alle mennesker har hver to psoas-muskler, som sidder på hver side af vores lænderyg. Musklerne udspringer fra den nederste brysthvirvel, fra alle 5 lændehvivler og fortsætter ned over bækkenet hvor, hvor de hæfter sig på lårbenene. Psoas-musklen, er således den eneste muskel i din krop, som forbinder din rygsøjle direkte med dine ben.

Psoas har stor betydning for din holdning og igen er din holdning meget afhængig af hvordan du bruger din krop i løbet af en dag. Hvad enten din psoas er for kort og stram eller forlænget og svag vil din holdning blive påvirket og foranledige lændeproblemer.

I og med psoas-musklen udspringer fra nederste brysthvirvel er den tæt forbindet med din åndedrætsmuskel, diafragma. Med andre ord er disse to muskler dybt afhængige af, at de hver især fungerer optimalt. Det vil sige, hvis psoas musklen er smidig og dynamisk som den skal være, vil din åndedrætsmuskel ligeledes kunne arbejde efter hensigten.

I en travl hverdag er psoas-musklen ofte udfordret. Vi lever og ånder i et temmelig stresset samfund, hvor der er meget, vi skal nå. For at “overleve” dette liv kører din krop derudaf og sender stresshormoner ud i kroppen, så du bedre kan klare det hårde press. Dette medfører, desværre, at din krop kan være i en sympatisk tilstand meget af dagen og, som på den lange bane kan medføre en lang række sygdomme, som du godt vil være foruden. Når kroppen stresser er det meget normalt du spænder op og får smerter i kroppen. Blandt andet i lænden, iskias, nakken, hofter, knæ.

Disse smerter er på ingen måde ukendte i hverdagen. Vi lider alle af en eller flere af dem. Der er rigtig god grund til at tænke på din psoas, din åndedrætsmuskel og ikke mindst din vejrtrækning, da disse værktøjer vil kunne løsne op for smerter i din krop.

Vil du lære at trække vejret korrekt og mærke hvilken forskel det kan gøre for dig? Kig forbi på en af mine workshops eller forløb. Jeg vil glæde mig til at træne med dig.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du skulle have spørgsmål. Jeg kan kontaktes på mobil 27 21 17 65 eller mail mette@åndedrag.dk