Mange mennesker har svært ved at mærke sig selv og deres egne behov og det er derfor meget typisk for de mennesker, at de får sagt ja til alt for meget, da de ikke føler, de kan være bekendt at sige nej. Tværtimod svarer de ja, fordi de føler, det forventes af dem. Kender du det?

Det kan for eksempel være de ønsker sig et andet job eller en anden uddannelse, men lige så snart, det kommer på tale bliver det ubehageligt og der opstår tvivl. Er det nu rigtigt at skifte job? Jeg burde være glad for at have et arbejde. Hvorfor kan jeg ikke bare være glad for det, jeg har? Det kan også være det bare føles besværligt og at det er nemmere for alle parter at lade idéen ligge.

Det handler om sund grænsesætning!
Helt fra barnsben skal vi lære at sætte sunde grænser for os selv. Lærer vi ikke om naturlig grænsesætning, vil vi bevæge os væk fra os selv og over i andre mennesker. Vi vil forvente, at andre mennesker kan hjælpe os med tage de rigtige beslutninger, så vi ikke hele tiden kommer i tvivl.

Hvis vi ikke kan mærke os selv og ikke tør sige fra og til i forhold til egne behov kommer vi meget let til at blive præget af andre menneskers behov. I sidste ende kan det føre til alvorlige symptomer som stresss og udbrændthed, fordi vi sætter vores egne behov overhør. Vi undertrykker vores behov og vores egen lykke.

Det er på ingen måde uhøfligt at sige nej. Omvendt kan det blive meget ubehageligt at sige ja til noget og ikke kunne gennemføre det uden alt for store omkostninger.

Vil du gerne lære at sætte grænser, så er bevidst vejrtrækning et rigtig godt sted at starter. For det første får du tid med dig selv og dernæst er din vejrtrækning den direkte forbindelse til både sind og krop. I min undervisning vil du blive udfordret på dine grænser samtidig med at du vil opleve, at du vil fylde mere og give dig selv mere plads i livet. Det eneste der skal til er at trække vejret bevidst på daglig basis.

Kig ind på min hjemmeside og læs mere om forløb og workshops.

Kontakt mig gerne hvis du har spørgsmål til mig enten på mobil 27211765 eller mail mette@aandedrag.dk