Oplever du åndenød ved fysisk aktivitet?
Har du generelt besvær med at trække vejret?
Hoster du mere end, hvad der er normalt?
Har du meget slim som forstyrrer dine luftveje?

Mange mennesker lider af astma og af allergi og ofte har de begge dele. I følge lungeforeningen lider cirka 325000 voksne mennesker af astma.

Astma betyder åndenød og er en form for kronisk betændelse i lungerne, som hverken skyldes virus eller bakterier.

Astma kan opleves fra menneske til menneske. Mens nogle er meget plaget af det, har andre nemmere ved at leve med sygdommen i hverdagen. De mest almindelige symptomer omfatter inflammation og forsnævringer i luftvejskanalerne, øget slimproduktion og allergi. Derudover er det meget almindeligt at opleve en tæthed omkring brystet, hosten og pibende og hvæsende lyde fra bronkierne og ikke mindst at føle åndenød og have besvær med at trække vejret.

Typisk bliver man medicineret for at lindre symptomerne og for at skabe mest mulig livskvalitet for den astmaramte. Udover at blive medicineret, bliver man også rådet til blandt andet at motionere, spise sundt og godt og at dyrke mindfulness. Derudover er det også vigtigt at træne sin vejrtrækning og her kommer bevidst vejrtrækning ind i billedet.

Uanset hvilken lungesygdom man har, kan det være meget anstrengende og stressende for krop og sind at leve med svage lunger. Både på grund af medicinen og dens bivirkninger, men også fordi vejrtrækningen er besværet og der kan være ubalancer i kroppen, som gør at man føler en indre uro, man kan have svært ved at koncentrere sig og man har svært ved at overskue, det man plejer at kunne overskue. Derudover kan kvaliteten af nattesøvnen variere og dette kan påvirke dagligdagen.

Med bevidst vejrtrækning kan du lære at skabe ro i din krop og dit sind. Med helt bestemte vejrtrækningsteknikker er det muligt at skabe så meget ro i kroppen, at sindet følger med og slipper det tankemylder, man kan have, når man lever en anstrengt hverdag, som mange astmatikere gør.

Ved at træne bevidst vejrtrækning dagligt giver man kroppen de nødvendige pauser, samtidig med at din krop bliver iltet, du får skabt en god balance mellem ilt og kuldioxid og du vil være mere i ro fremfor i en stresset tilstand, som på den lange bane ikke er godt for dit helbred. I det hele taget vil din vejrtrækning få en drejning, når du begynder at trække vejret bevidst og hen ad vejen vil en bedre livskvalitet begynde at indfinde sig.

Træningen foregår primært på måtter på gulvet. Du vil ligge ned under de fleste øvelser. Der vil blive taget højde for dine udfordringer og undervisningen kan differentieres, hvis det er nødvendigt.

Hvis du tænker, at bevidst vejrtrækning kunne være noget for dig, så hop med på næste forløb eller workshop. Jeg har hold hver uge og workshops hveranden lørdag. Træningen foregår enten i Brøndby eller Gentofte.

Kontakt mig gerne for yderligere information på mobil 27211765 eller mail mette@aandedrag.dk