Dagligdagen er vendt på hovedet. Skoler og daginstitutioner er lukkede og mange offentligt ansatte arbejder hjemmefra. Biograffer holder lukket. Cafeer og restauranter står mere eller mindre halvtomme. Det er en ny og noget anderledes situation og uden tvivl udfordrer det vores rutiner og struktur. Vi er bekymret for Corona virussen og hvilke konsekvenser, den kommer med.

Jeg vil gerne give mit bud på, hvordan vi kommer godt igennem denne krise sammen uden alt for megen stress, frygt og angst.

Accept og respekt

Pas godt på dig selv ved at lytte til dig selv. Accepter tingenes tilstand og at du ikke kan gøre så meget ved denne situation, andet end få det bedste ud af det.  Vær ekstra opmærksom på dig selv og vis hensyn og medfølelse for andre. Vær det gode eksempel, der viser kærlighed og omsorg. Det smitter at vise empati og kommer tifoldigt igen. Det har vi alle brug for i denne tid.

Træk vejret bevidst

Bekymringer sætter sig i krop og sind og påvirker vores vejrtrækning. Jeg vil derfor anbefale dig, at du, flere gange i løbet af dagen, bringer bevidsthed til dit håndedræt. Lyt til dit åndedræt og mærk hvor i kroppen du trækker vejret. Sid og træk vejret stille og roligt i et par minutter – én gang i timen og mærk efter, hvad denne pause gør ved dig.

“Træk vejret bevidst ved at lukke munden helt og trække vejret ind og ud gennem næsen, med tungen placeret i ganen mod bagsiden af dine fortænder. Slap af i kæberne. Læg en hånd på din mave og mærk at maven hæver sig på en indånding og sænker sig igen på en udånding”.

Skab nye midlertidige rammer og strukturer

Du har brug for det og dine børn har brug for det. Rammer og strukturer støtter os i vores dagligdag og giver os ro til at kunne klare os igennem de udfordringer, vi møder. Forsøg, så vidt det er muligt, at fastholde din døgnrytme og spisetider og undgå, at der går for meget weekend i den med kager og hygge, nu hvor familien er sammen.

Motion og bevægelse

Selvom arbejdet kalder er det vigtigt at få bevæget sig i løbet af dagen. Rejs dig op og stræk dig lang og mærk, hvordan din krop giver efter. Gå en tur før frokost og til eftermiddag. Tag børnene med ud. Få noget luft og lad batterierne op. Det er energikrævende at sidde bag en computer eller med telefonen i hånden dagen igennem, samtidig med, at du også skal hjælpe dine børn med lektier. Det nytter ikke at få dårlig samvittighed over, at du ikke får lavet helt den samme mængde arbejde, som normalt.

Med disse ord vil jeg ønske dig en god uge. Pas godt på dig selv. Træk vejret og få det bedste ud af situationen.

Hvis du har spørgsmål til mig er du velkommen til at kontakte mig på mail og telefon.

Mange hilsner
Mette Elmdam