Vi trækker vejret cirka 20.000 gange i døgnet og nærmest uden at tænke over det. Det er tankevækkende, at vi ikke tænker mere over det, for det er livsnødvendigt at trække vejret, ilte vores celler og ikke mindst holde vores hjerte i gang.

Fokus på vejrtrækningen er guld værd. og kan øge vores velvære på mange måder. I den travle hverdag tænker vi ikke over det og mange af os trækker vejret forkert.

Hvor mange gange i minuttet trækker du vejret? Og hvordan trækker du vejret? Bruger du næsen eller munden? Prøv at sætte dig godt til rette i en stol med rank ryg og begge fødder i gulvet. Mærk din krop og mærk din vejrtrækning

  • Træk vejret som du plejer og mærk efter i kroppen, hvor din vejrtrækning sidder. Placer eventuelt end hånd på brystet og en på maven og mærk efter, hvor din vejrtrækning sidder.
  • Nu skal du tælle dine vejrtrækning. Sæt tiden på 1 minut og tæl din vejtrækning. En indånding og en udånding er en vejrtrækning. Træk vejret som du plejer. Hvor mange vejrtrækninger har du i minuttet?
  • Lagde du mærke til hvordan du trækker vejret? Bruger du munden? eller næsen? Hvor mærker du primært din vejrtrækning? I skuldrene, i brystet eller i maven?

Indledningsvis skrev jeg, at vi trækker vejret cirka 20.000 gange i døgnet og det er faktisk ikke så lidt. Det svarer til, at vi trækker vejret cirka 14 gange i minuttet, hvilket er lige i overkanten af, hvad der er godt for dig og din krop.

Ideelt set bør vi trække vejret 8-10 gange i minuttet og vel at mærke en optimal vejrtrækning, hvor vi trækker vejret ned i bunden af vores lunger. Lagde du mærke til hvor din vejrtrækning er placeret? Den mest effektive vejtrækning finder sted, ved en dyb og rolig vejrtrækning “ned i maven” og den vil kunne ændre forskellige smertetilstande i din krop som spændinger og stress. Derudover vil du opleve du bliver mere rolig og din søvnkvalitet bliver forbedret. Dette er få eksempler ud af mange fordele, der er, ved at trække vejret optimalt.

Føler du dig stresset? Har du svært ved at holde fokus? Sover du dårligt? Er du energiforladt? Er vejtrækningen det rigtige sted at starte. Vejrtrækningen er skabt til at holde din krop i form, så hvorfor vente med at komme i gang. Bevidst vejtrækning er starten på et nyt kapitel og er et fantastisk selvhjælps værktøj, hvis du ønsker forandring i dit liv.

Kom med på næste hold, der starter den 30/11. Jeg vil glæde mig til at undervise dig og introducere dig for bevidst vejrtrækning og de mange sundhedsmæssige fordele.

Du er velkommen til at kontakte mig på mette@aandedrag.dk eller mobil 27211765.

De bedste hilsner med ønsket om en dejlig uge.
Mette Elmdam